ARCHITECTUUR

Elk gebouw, of het nu een woongebouw of een openbaar gebouw is, moet voldoen aan de behoeften van de bewoners en zich tegelijkertijd aanpassen aan de omgeving. Met andere woorden, elk gebouw moet uniek zijn. Dit unieke karakter bereikt B3D door samen te werken met klanten en alle kenmerken van elk projectgebied te analyseren.

01

Onze architectuurprojecten :

vorm geven aan de wensen van onze klanten

kan zowel in een moderne als historische context passen

innovatieve en traditionele materialen combineren

zijn gebouwd met solide en duurzame technieken

rekening houden met aspecten met betrekking tot
eco-duurzaamheid

02

Wat wij bieden :

We ontwerpen graag gebouwen die zowel het karakter van hun bewoners en kunnen worden kunnen worden geïntegreerd in een landelijke of stedelijke context. Wil je je droomhuis helemaal opnieuw bouwen of gewoon een aanbouw aan je huidige huis? Dan helpen we je graag. B3D is gespecialiseerd in:

Architectonisch ontwerp

complete projecten van nieuwe woon- en openbare gebouwen, zowel voor particuliere als zakelijke klanten, maar ook ontwerp of renovatie van buitengevels, zowel om esthetische redenen als om technische problemen op te lossen

Uitbreidingen

uitbreidingen van bestaande gebouwen: een extra verdieping, een veranda of gewoon een vergroting van de bestaande ruimte om de leefruimte te vergroten

Monumentale gebouwen

renovatie van monumentale gebouwen: nieuwe ontwerpen om hun functie te veranderen of om technische problemen op te lossen

Kleine huizen

als zelfstandige woningen of als afhankelijkheid in de achtertuin van een bestaand gebouw

03

Hoe we werken :

Bij B3D maken we graag de wensen van onze klanten komen waar. Daarom maken we, voordat we beginnen met een ontwerp, eerst een gratis afspraak.. Op deze manier kunnen we meen offerte op maatofferte maken die voldoet aan elke eis. Afhankelijk van het project omvat de offerte enkele of alle van de volgende stappen:

2D voorontwerp

het omvat de 2D digitalisering van de bestaande situatie (als er een bestaand gebouw is) en het eerste conceptontwerp met plattegronden, doorsneden, verhogingen

3D-ontwerp en renders

fotorealistische beelden van het gebouw om de klanten te helpen alle materialen te visualiseren

Licentie-aanvragen

indien nodig, naar het gemeentehuis: milieuvergunning, wijziging van het bestemmingsplan enz. De licenties bevatten tekeningen zoals plattegronden, doorsneden, verhogingen, technische details, berekeningen enz.

2D werktekeningen

constructietekeningen (plattegronden, doorsneden, verhogingen, details) voor de bouwplaats en als basis voor de offerte van de aannemer

Toezicht op het werk

zowel ter plaatse, met frequente inspecties om de bouwfase te volgen en het oplossen van problemen die zich tijdens het proces kunnen voordoen, als in de back-office, met de coördinatie van de aannemer, onderaannemers, leveranciers en installateurs, het aanvragen en vergelijken van kostenramingen

Dijdens het ontwerp proces, kunnen extra vergaderingen worden belegdindien nodig, om het ontwerp te bespreken en af te ronden volgens naarde eisen van de klant.

Daarnaastwerken we samen met verschillende professionals, zoals adviseurs voor de thermische prestaties van gebouwen en structurele berekeningen, en we hebben contact met verschillende leveranciers van bouwmaterialen en aannemers. Tdaaromkunnen we onze klanten alle nodige diensten aanbieden die zijn die nodig zijn vanaf het begin van het project tot het einde van de bouwplaats.

Heb je interesse?

Neem contact met ons op voor meer informatie en prijzen!

In samenwerking met

Vacatures

Door de groei van mooie projecten zijn wij op zoek naar een enthousiaste collega, een bouwkundig tekenaar. Iemand die het werk van de vier huidige architecten in alle fasen van het proces kan ondersteunen en verlichten.

We zijn op zoek naar een bouwkundig tekenaar met:

 • een architecturale achtergrond
 • kennis van het bouwbesluit
 • ervaring met AutoCAD, Revit is een pluspunt, Sketchup, Adobe Suite
 • een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • een goede beheersing van de Engelse taal
 • goede communicatieve vaardigheden
 • flexibele houding
 • structuur
 • out of the box – ideeën
 

Het salaris is in overeenstemming met de collectieve arbeidsovereenkomst en afhankelijk van leeftijd en ervaring.
Het aantal uren kan in overleg worden bepaald.

Voel je affiniteit met onze visie en werkwijze?
Je kunt je sollicitatiebrief, CV en portfolio mailen naar info@b3d.nl

Stage

We nodigen kandidaten die momenteel architectuur, interieurontwerp of lichtontwerp studeren op universitair niveau uit om te solliciteren als stagiair. We verwelkomen ook pas afgestudeerden die deelnemen aan het Erasmus+ stageprogramma.

Vereisten:

 • Uitstekende ontwerp- en CAD-vaardigheden
 • Kennis van Adobe Suite (Photoshop, Illustrator, InDesign)
 • 3D-renderingsvaardigheden (Sketchup, Revit is een pluspunt)
 • In staat om in een internationaal team te werken
 • Schriftelijk bewijs van inschrijving aan een universiteit of academie of
 • Schriftelijk bewijs van deelname aan het Erasmus+ stageprogramma
 • Vloeiend in Engels (Nederlands is een pluspunt)
 • Voel je je verbonden met onze visie en werkwijze? Stuur ons je CV, portfolio en motivatiebrief, met vermelding van de gewenste startdatum en duur van de stage.
 • We hebben niet altijd een vacature beschikbaar, maar we bewaren je gegevens in onze database voor toekomstige samenwerkingen.