INTERIEURONTWERP

Interieurontwerpprojecten worden opgezet rond de mensen. Het doel van elk project is om ruimtes te ontwerpen waar het comfortabel en aangenaam wonen is. De missie van B3D is het creëren van een evenwichtige relatie tussen architectuur, ruimte en haar bewoners.

01

Onze interieurprojecten :

emoties creëren

voldoen aan de behoeften van onze klanten

problemen oplossen met zowel innovatieve als esthetisch verantwoorde oplossingen

functionele, maar gezellige en elegante constructie

de beschikbare ruimte optimaal benutten

02

Wat wij bieden :

We ontwerpen graag ruimtes voor mensen. Of je nu naar een nieuw huis verhuist of een kantoorgebouw wilt renoveren, we helpen je graag om een project te creëren dat jouw persoonlijkheid en smaak weerspiegelt. B3D is gespecialiseerd in :

complete interieurprojecten op verschillende gebieden

woningen, winkels, catering, horeca, kantoren, voor zowel particuliere als zakelijke klanten

interieurprojecten op kleinere schaal, gericht op één kamer

keuken, badkamer, woonkamer, slaapkamer enzovoort

op maat gemaakte meubels:

specifieke projecten voor maatoplossingen op het gebied van meubilair, van concept tot realisatie

3D-visualisaties voor externe partijen (bijv. makelaars)

fotorealistische weergaven van een huis, gebouw of woning voor verkoopdoeleinden

03

Hoe we werken :

We willen onze klanten voorzien van alle tekeningen en documenten die ze nodig hebben voor hun interieurproject. Daarom beginnen we met een eerste gratis kennismakingsgesprek om de wensen te begrijpen. Daarna stellen we een offerte op die sommige of alle van de onderstaande punten kan bevatten:

2D voorontwerp

plattegronden, doorsneden, gevels om het conceptproject uit te leggen

Sfeerbord

een collage van inspirerende beelden en beschrijvende woorden om de stijl, sfeer, materiaalkeuze, kleurenpaletten en inrichting te laten zien die voldoen aan de wensen van de klant

2D werktekeningen

constructietekeningen (plattegronden, doorsneden, gevels, details) voor de bouwplaats en voor het op maat gemaakte meubilair, met de nadruk op de gebruikte materialen

3D-ontwerp en renders

fotorealistische beelden van het interieur, inclusief meubilair en verlichting, om klanten te helpen de ruimte te visualiseren

Toezicht op het werk

zowel ter plaatse, met regelmatige inspecties om de bouwfase te controleren en problemen op te lossen die zich tijdens het proces kunnen voordoen, als op kantoor, met de coördinatie van de aannemer, meubelmaker, leveranciers en installateurs, het aanvragen en vergelijken van kostenramingen, het helpen van klanten bij de keuze van materialen en meubilair

Tijdens het proces is er natuurlijk tijd voor verdere vergaderingen om de voortgang te bespreken en het ontwerp af te ronden volgens de wensen van de klant. Tot slot werken we samen met verschillende meubelmakers, showrooms en leveranciers, waardoor we onze klanten kunnen begeleiden bij de keuze en aankoop van kleuren en materialen (tegels, stoffen, behang, vloerafwerkingen), sanitair, keuken, standaard en op maat gemaakt meubilair. We bieden deze service door contact op te nemen met onze partners, monsters en offertes aan te vragen en samen met onze klanten showrooms te bezoeken om te zien wat de mogelijkheden in de praktijk zijn.

Interieurpakketten

Soms hebben onze klanten geen behoefte aan een compleet project van concept tot uitvoering, maar alleen aan wat aanwijzingen om hun huis of werkruimte te verbeteren met kleine aanpassingen zoals het veranderen van de kleuren van de muren, het toevoegen van een tapijt en wat accessoires, het vervangen van de badkamertegels, enzovoort.

Daarom bieden we, als alternatief voor een compleet interieurproject, ook interieur- en stijladviespakketten aan, op maat gemaakt voor elke behoefte. Onze pakketten kunnen enkele of alle van de volgende onderdelen bevatten:

Geïnteresseerd in onze interieurprojecten en interieurpakketten?

Neem contact met ons op voor meer informatie en prijzen!

In samenwerking met

Vacatures

Door de groei van mooie projecten zijn wij op zoek naar een enthousiaste collega, een bouwkundig tekenaar. Iemand die het werk van de vier huidige architecten in alle fasen van het proces kan ondersteunen en verlichten.

We zijn op zoek naar een bouwkundig tekenaar met:

 • een architecturale achtergrond
 • kennis van het bouwbesluit
 • ervaring met AutoCAD, Revit is een pluspunt, Sketchup, Adobe Suite
 • een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • een goede beheersing van de Engelse taal
 • goede communicatieve vaardigheden
 • flexibele houding
 • structuur
 • out of the box – ideeën
 

Het salaris is in overeenstemming met de collectieve arbeidsovereenkomst en afhankelijk van leeftijd en ervaring.
Het aantal uren kan in overleg worden bepaald.

Voel je affiniteit met onze visie en werkwijze?
Je kunt je sollicitatiebrief, CV en portfolio mailen naar info@b3d.nl

Stage

We nodigen kandidaten die momenteel architectuur, interieurontwerp of lichtontwerp studeren op universitair niveau uit om te solliciteren als stagiair. We verwelkomen ook pas afgestudeerden die deelnemen aan het Erasmus+ stageprogramma.

Vereisten:

 • Uitstekende ontwerp- en CAD-vaardigheden
 • Kennis van Adobe Suite (Photoshop, Illustrator, InDesign)
 • 3D-renderingsvaardigheden (Sketchup, Revit is een pluspunt)
 • In staat om in een internationaal team te werken
 • Schriftelijk bewijs van inschrijving aan een universiteit of academie of
 • Schriftelijk bewijs van deelname aan het Erasmus+ stageprogramma
 • Vloeiend in Engels (Nederlands is een pluspunt)
 • Voel je je verbonden met onze visie en werkwijze? Stuur ons je CV, portfolio en motivatiebrief, met vermelding van de gewenste startdatum en duur van de stage.
 • We hebben niet altijd een vacature beschikbaar, maar we bewaren je gegevens in onze database voor toekomstige samenwerkingen.